2. august 1955 stod Kringsjå skole klar for elevene i Ytre Randesund. For den nette sum av NOK 500 000,- så fikk man det man trengte den gangen. Neste høst vil et helt nytt skolebygg se dagens lys, og det var en synlig stolt rektor som kunne ta med seg alle elevene sine til byggeplass. For 320 millioner kroner så vil det som rektor Oddbjørn Egeland definerer som en teknologi- og miljøskole bli en fantastisk boltreplass for 280 entusiastiske elever. Alle disse sprudlende elevene fikk i dag en spasertur ned til byggeplassen, og med seg hadde de grunnsteinen i form av en tidskapsel. Elevene har samlet sammen deres definisjon på 2019, og vi i BRG satser på at vi bygger med så god kvalitet at det blir mer enn 65 år til nye generasjoner finner ut hva våre barn la til grunn for 2019.

Ordfører Harald Furre hadde selv tatt turen ut til østsiden av byen denne gangen for å markere begivenheten. Harald Furre har selv sin oppvekst fra Randesund og gledet seg sammen med eiendomsjef i Kristiansand Kommune, Hans-Christian Gram og prosjektleder Eivind Hennig fra BRG Entreprenør.

Så fort elevene er på plass i den nye skolen, begynner arbeidet med å rive dagens skolebygning. Når det arbeidet er gjort, begynner arbeidet med å lage uteområdet. Her blir det blant annet en ny 11er-bane med kunstgressdekke i området der dagens skole ligger. I tillegg skal det blant annet lages akebakke, et område for skating og bruk av sparkesykkel, en ballspillbane, lekeplasser og en flerbruksbane for skøyting om vinteren og ballspill resten av året. Alt arbeidet på uteområdet skal være ferdig til skolestart høsten 2020.

Det er Heldal Entreprenør AS som utfører grunnarbeidene på skolen og idrettshallen, og infrastrukturen på tomta. De bygningsmessige arbeidene gjøres av BRG Entreprenør AS, med Kaspar Strømme AS som underentreprenør.

 

Tilbake til Aktuelt

Hovedkontor
Tangen 8 (5 etg.), 4608 Kristiansand
Telefon
38 09 62 00
Entreprenør –og eiendomsutvikler