For et bygg, for en stemning, for noen kvaliteter. Dette var noen av superlativene som haglet da Nye Flekkerøy Kirke åpnet 1. desember.

Kirken var smekkfull og samlet nærmere 1200 nysgjerrige og forventningsfulle kirkegjengere til åpningsgudstjenesten klokken 11. Vi tror ikke vi tar feil om vi antar at en liten gruppe av de ikke tilhører Flekkerøya, men er betongentusiaster som oss i BRG Entreprenør. For minst 3 av betongentusiastene som var tilstede var våre, 2 av dem kommer ikke fra øya, men var spesielt inviterte gjester i kraft av å ha «bygd» herligheten, anført av en synlig stolt og lokalt forankret "Flekkerøyer" daglig leder i BRG Entreprenør, Gunnar Thompson.

Daglig leder Gunnar Thompson uttrykker sin takk og sine gratulasjoner sammen med prosjektlederne Eivind Hennig og Geir Hille(t.h)

Prosjektlederne Geir Hille og Eivind Hennig har vært gode rollemodeller hva gjelder samhandling med arkitekt, byggherre og alle leverandørene. Prosjektet har vært preget av god dialog og uformelle kommandolinjer som har ført prosjektet frem til det resultatet som står der i dag.

Under festmiddagen på ettermiddagen var det nettopp dette arkitektene trakk frem. Samhandlingen med arkitekter som ønsket å ta vare på en plan om å få frem et rolig og rent formspråk med intensjoner om en lavmælt, sakral og varig arkitektur. Bygget bærer synlige tegn av å inneha særdeles gode kvaliteter og at det er godt gjennomført håndverk hele veien.

Betong og lys skaper et stemningsfullt alter

Gunnar Thompson kunne i sin gratulasjons- og takketale innrømme en viss respekt for å bygge kirke der hvor han selv bor. Det å bygge en kirke i hvit betong med kongler der det finnes adskillig billigere alternativer krever noen runder internt på kostnadssiden, men det man virkelig skal ha respekt for, er å rive, å bygge om gammelt bygg hvor det er lagt ned vanvittig mye dugnadsinnsats gjennom mange år. Men det er ingen tvil om at den frykten og respekten kan snus til stolthet for resultatet og ikke minst for egen bedrift og respekt for fagfolk som vet hva de driver med. Det som er levert er strålende, det er kostbart, det er tidkrevende, men med de gode folk som BRG Entreprenør har, så har dette vært en smidig prosess. 

Prosjektleder Hennig sliter virkelig med å levere fra seg bygget. Han har blitt utrolig glad i bygget og gå rundt i bygget nå på slutten har vært en nytelse og helt fantastisk hvordan bygget åpner seg fra dag til dag sier han. Han uttrykte stor takknemlighet til alle involverte for en utrolig godt utført jobb og uttrykte enorm entusiasme for hele prosessen. Spesielt trekker han frem det ekstraordinære med å synge salmer i byggemøtene, det var en helt ny dimensjon i en entreprenørs hverdag.

BRG sammen med samtlige underleverandører kunne også overrekke en gave på 20 000,- kroner som skulle gå til hva menigheten selv måtte mene det var behov for.

Thompson og Hennig overrekker en gave på vegne av alle leverandørene.

BRG Entreprenør takker Kirkelig fellesråd og Kristiansand kommune for tilliten og oppdraget og er ganske overbevist om at vi har levert fra oss et kvalitativt godt bygg som vil stå som et kraftfullt landemerke på Flekkerøya. 

Tilbake til Aktuelt

Hovedkontor
Tangen 8 (5 etg.), 4608 Kristiansand
Telefon
38 09 62 00
Entreprenør –og eiendomsutvikler