Mandag 25. november. 3 dager tidligere har betonglærling Atle Larsen blitt kåret til årets lærling i BRG Entreprenør i forbindelse med entreprenørens julebord på Hotel Caledonien.

- Det var helt villt! Atle virker til fortsatt å være lettere rystet over tittelen. - Men det er gøy da, altså når du bruker læretiden som et to- eller treårig intervju for å selge deg inn som en kandidat til fast jobb etter læretiden så oppleves det ganske så villt å bli lagt merke til.

Atle, løfter trofeet, og er omkranset av avdelingsleder i Arendal, Erling Ulland Eriksen(bakerst) og Petter Blomkvist, lærlingeansvarlig

Så du opplever det som en anerkjennelse og ikke bare en gimmick? – Ja absolutt, det er utrolig gøy. Spesielt når BRG har tatt inn så mange lærlinger de har gjort i år, så er det kamp om oppmerksomheten. Det betyr ekstra innsats og ekstra fokus på å lære seg faget å bli nyttig for laget og bedriften.

Du fikk jo noen pene ord om deg selv på diplomet, hvor nettopp ord som engasjement, innsats og lidenskap ble trukket frem, hva tenker du om det? – Nja...det er jo litt tilfeldig at jeg havnet inn i betongfaget, jeg startet opp som tømrer som veldig mange på min alder gjør, men jeg startet i en bedrift som ikke hadde hele tømrerlæreplanen, men så traff jeg Geir Sangvik som er driftsleder i BRG som fikk meg inn på betong, og der ble interessen vekket, lidenskap er jo et ord jeg ikke bruker selv, men jeg kjenner meg litt igjen i det. Det er veldig gøy.

Juryen har også trukket frem i begrunnelsen at du er blitt utviklet til en ressurs for dine kolleger og arbeidslaget, kjenner du deg igjen i det? – Ja jeg gjør det, om det ikke høres helt «cocky ud». Jeg liker det tempoet og mentaliteten som er blant de jeg jobber sammen med. Vi gjør jobben og gir oss ikke før vi er ferdig, og det liker jeg veldig godt med hele selskapet. Det er godt samhold i brakka og ute i tomta og jeg føler meg som et fullverdig medlem av gjengen og det «liår mi» klinger det på «ændalsk».

Atle og instruktør Thomas Sørbø(til høyre om du var i tvil)

Instruktør Thomas Sørbø sitter ved siden av og nikker anerkjennende til det lærlingen sier.   
– Han er en ung kar som passer godt inn her. Møter på jobb, er pliktoppfyllende, løser oppgavene og er godt likt. Det aller beste er at han ikke er redd for å spør, og det er noe alle lærlinger må bli tøffere på. Det er bedre å spør enn å gjøre noe som blir galt. Som fagmann så skal vi bygge uten feil og da må vi ha god kommunikasjon, samtidig som vi skal bygge opp en ung kar på selvtillit og kunnskap om et håndverk. 

Thomas er en erfaren instruktør, gjennom mange år i bransjen så har han lært seg faget og har fulgt opp flere lærlinger, og ikke bare i BRG Entreprenør. Hvordan foregår den daglige opplæringen mellom dere?  
– Jeg er veldig tillitsbasert og har tro på at lærlingene veldig ofte sitter på løsningene selv hvis det er noe nytt som de skal innom. Jeg bruker mye åpne spørsmål hvor Atle må beskrive hva han skal gjøre og hvordan. Og han har ofte veldig gode løsninger, så fyller jeg gjerne på med mine triks og tips og så er vi i gang. Det er en modell som fungerer veldig godt, sier Thomas Sørbø. - Jeg er enig, jeg opplever veldig stor tillit og det er god kommunikasjon mellom oss, skyter Atle inn fra sidelinjen, - og så har vi det litt sosialt på fritiden også. - Det er også bra, avslutter Atle.

Så hva er veien videre da Atle? – Nå er det fagprøve aller først. Og så må det bli fast jobb, aller helst i BRG Entreprenør. Nå blir jeg snart pappa, noe som blir veldig spennende, og jeg har kjøpt meg ny bolig, så nå blir det forpliktelser som står aller først på planen. På sikt kunne jeg godt tenkt meg å bygge på litt utdanning, men i starten får jeg gi alt på å stabilisere meg blant kremen av Norges beste betongfagarbeidere. Det er det mest forlokkende akkurat nå. Sier Atle før vi takker for tiden i en travel produksjon.

Atle skal opp til fagprøve i desember. Brg.no vil lage egen sak om det. Følg med.

Tilbake til Aktuelt

Hovedkontor
Tangen 8 (5 etg.), 4608 Kristiansand
Telefon
38 09 62 00
Entreprenør –og eiendomsutvikler