• image description
  • image description
  • image description
Previous
Previous

 

BRG har oppført nytt lager -og kontorbygg for Landskapsentreprenørene AS, på Rige i Kristiansand. Bygget skal innholde kontorer, spiserom, møterom, vaskehall, verksted og lagerhall.
 
Bygget på Rige kan i tillegg smykke seg med Norges første levende vegg i friluft. Veggen strekker seg gjennom glassfasaden og kan også nytes fra innsiden. Utendørs er det ulike stauder, mens veggen inne prydes av mer eksotiske planter. Plantene er dyrket i England og veggen er designet nøyaktig etter kundens spesifikasjoner. Fasaden av glass binder det hele sammen. Det er to vegger, en biowall inne med 1175 planter og en ute med 2880 planter, opplyser Arvid Ekle i BioWall AS i Trondheim, som har levert planter og teknisk løsning. 
 
I følge Egil Johnsen i Landskapsentreprenørene AS, gir den levende veggen en merkbart bedre luftkvalitet fordi grønne planter renser lufta. Veggen er et "lukket system",  hvor vann- og gjødslingsanlegg er bygd inn i veggen og styres automatisk. Johnsen er svært tilfreds med å flytte inn i det nye bygget som skal romme 80 ansatte.
 
En rød stripe binder inne- og uteveggen sammen og skaper et helhetlig inntrykk. Inspirasjonen kommer fra Frankrike, men Johnsen spår at det vil bli en trend også i Norge.
 
Se video av oppføringen av bygget på Rige på sidene til fvn

 

< Tilbake til prosjekter

Hovedkontor
Tangen 8 (5 etg.), 4608 Kristiansand
Telefon
38 09 62 00
Entreprenør –og eiendomsutvikler