BRG, i samarbeid med Kruse Smith står for oppføringen av Mandals nye storstue. Buen inneholder et nytt, moderne bibliotek, kulturskole, kino og galleri og har flerbruks scener tilrettelagt for teater, dans, konserter m.m. Buen skal utvikles som et produksjons- og formidlingssted for opplevelse og læring.

Buen – et kulturbygg med mange funksjoner

Buen skal bli et moderne, regionalt kulturhus med mange ulike funksjoner samlet i ett kompakt bygg. Her kommer sal og scener, kino, bibliotek, galleri og moderne, brukervennlige øvingslokaler for både frivillig kulturliv og kulturskolen. Det er lagt stor vekt på effektiv utnyttelse av arealet og at rommene skal fungere også når det foregår mange ulike aktiviteter samtidig. Kulturhuset har i tillegg flerbruks scener tilrettelagt for teater, dans, konserter m.m. Buen skal utvikles som et produksjons- og formidlingssted for opplevelse og læring.

Byggeprosessen

Kulturhuset Buen, med de buede formene er tegnet med referanse til omliggende geografi og dels til industrihallene, som tidligere lå på stedet. Det grønne sedumtaket bidrar til bygningens organiske uttrykk. Den hvite fargen korresponderer med de gamle hvite trehus, som Mandal er kjent for, og som gir byen sitt særpreg.

Prosjektleder Leif Lans i BRG,  sier at byggets geometriske krevende konstruksjon og krav til akkustikk har vært spennende utfordringer, og understreker at byggeprosessen har vært utrolig lærerik. Lans trekker spesielt frem takløsningen og eikespilehimlingen som entreprenøren delvis prosjekterte underveis. Eikespilene ble blant annet dampet i en steamkjele før montering for å oppnå ønsket krumming.

Les utfyllende informasjon om prosjektet her

For mer info, ta kontakt med:
Leif Lans, prosjektleder BRG Entreprenør AS, tlf.+47 95 11 11 97
Raymond Tørressen, avdelingsleder BRG Entreprenør AS, tlf. +47 91 79 33 30


 

 

< Tilbake til prosjekter

Hovedkontor
Tangen 8 (5 etg.), 4608 Kristiansand
Telefon
38 09 62 00
Entreprenør –og eiendomsutvikler